Cont nou | Intrare in cont
Producători

Goodyear: Goodyear Tire and Rubber Company, adesea numitã doar Goodyear, este o companie americanã producãtoare de pneuri şi anvelope, fondatã în 1898 de Frank Seiberling. Goodyear este producãtor de pneuri pentru autovehicule, avioane, maşini industriale şi maşini grele, ocupând locul al treilea la nivel modial,  dupã Michelin şi Bridgestone / Firestone.

http://www.goodyear.eu/ro_ro/

Continental: Continental AG este un concern internaţional cu sediul în Germania, producãtor de componente auto: anvelope, sisteme de frânare, sisteme de control al stabilitãţii. Cu o cifrã de afaceri de aproximativ 20 de miliarde de euro, compania numãrã aproximativ 138.500 de angajaţi în 46 de ţãri ale lumii şi ocupãal patrulea loc din lume în industria producţiei de anvelope.

http://www.conti-online.com/

Mitas: Fondatã în 1932, compania cehã este unul dintre liderii europeni în producţia pneurilor pentru utilaje agricole. Acesteasunt produse şi vândute sub trei mãrci, Mitas, Cultor şi Continental, cu licenţã.De asemenea, Mitas este producãtor şi distribuitor de pneuri şi anvelope pentru utilaje industriale şi motociclete.

http://www.mitas.eu/

Bridgestone: Compania japonezã de anvelope a fost înfiinţatãîn 1931 de cãtre Shajiro Ishibashi, iar azi ocupã primul loc în ierarhia mondialã a fabricanţilor de anvelope. în 1982 Bridgestone a introdus primele anvelope fãrãţinte, iar 5 ani mai târziu inginerii au creat designul original al multicelulelor pentru anvelopele de iarnã, revoluţionând industria anvelopelor.

http://www.mitas.eu/

Dunlop: în 1887, John Boyd Dunlop a creat prima anvelopã pneumaticã pentru bicicleta fiului sãu, ca o încercare de a preveni zgomotele puternice în timp ce fiul sãu rula pe drumuri accidentate. Astãzi,Dunlop este unul dintre cei mai importanţi producãtori mondiali de anvelope, care dezvoltã, produce şi vinde anvelope pentru turisme, vehicule comerciale şi motociclete.

http://www.dunlop.eu/dunlop_roro/

Semperit: Brandul aparţine Semperit Reifen AG, o companie austriacã cu tradiţie de peste 100 de ani, care şi-a dezvolatat produsele odatã cu preluarea sa de cãtre concernul Continental AG.

www.semperit.com/

Michelin: Este un fabricant de anvelope din Franţa, ce deţine aproximativ 20% din piaţã. Produce şi comercializeazã anvelope pentru orice tip de vehicul: biciclete şi motociclete, autoturisme, utilaje de teren, camioane, avioane şi navete spaţiale. Michelin activeazã în 170 de ţãri,având 71 de unitãţi de producţie şi peste 129.000 de angajaţi.

http://www.michelin.ro/

Firestone: Firestone Tire & Rubber Company a fost fondatãîn Akron, Ohio, în anul 1900. Opt ani mai târziu, cauciucurile lor au fost alese de Henry Fordpentru modelul T, iar Firestone a devenit un partener al companiei Ford. în prezent, Firestone este deţinutã de compania Bridgestone.

http://www.firestone.eu/en

Fulda: Fondatã în anul 1900, Fulda esteuna dintre cele mai mari companii germane ce produc anvelope. Azi, compania este parte a concernului Goodyear, fabricând pneuri pentru autoturisme, furgonete, camioane şi maşini agricole.

http://www.fulda.com/fulda_ro_ro/

Viking: în 1931, Viking Askim A/S a început producţia de bunuri din cauciuc (inclusiv pantofi şi anvelope) în Askim, Norvegia. în prezent, compania ocupã o poziţie stabilã în cadrul Continental Group şi îşi extinde poziţia pe piaţã în segmentul de calitate, ca producãtor de anvelope de varã şi de iarnã pentru autoturisme şi SUV-uri.

http://www.viking-tyres.com/ro

General Tire: General Tire a luat naştere în 1915, în Ohio, înfiinţatã de William F. O'Neil. Axându-se pe producţia de pneuri pentru camioane, General Tire e reuşit sã revoluţioneze industria de fabricare a anvelopelor prin modelele cu presiunejoasã, General Balloon Jumbos. Astãzi, General Tire este parte a Continental AG.

http://www.generaltire.com/

Debica: Fabrica de anvelope Debica a fost înfiinţatã în 1937, în Polonia. Iniţial se fabricau anvelope pentru autoturisme şi furgonete, dar producţia de pneuri s-a axat, mai târziu, pe cele pentru camioane, 4x4/SUV şi autovehicule agricole. în prezent este membru al companiei Goodyear.

http://www.debica.com.pl/index.php?lng=en

BFGoodrich: în 1870 dr. Benjamin Franklin Goodrich a fondat companie din industria cauciucului din America de Nord sub numele BFGoodrich. în 1945 a adoptat primele anvelope tubeless pentru vehiculele din SUA, care încã şi azi sunt cele mai rãspândite şi cele mai frecvent utilizate. în prezent, compania face parte din grupul Michelin.

http://www.bfgoodrich.com/

Kormoran: Cu o istorie de peste 30 de ani, compania Kormoran se ocupã cu producţia anvelopelor de varã şi de iarnã pentru autoturisme şi furgonete, anvelopele fiind fabricate în Polonia. în 1995 s­-a alãturat grupului Michelin.

http://www.kormorantyres.co.uk/

Kelly Tires:Kelly-Springfield Tire Companyeste o marcã de anvelope originarã din Ohio, înfiinţatã în 1894 de Edwin Kelly şi Arthur Grant. Din 1935, compania face parte din grupul Goodyear.

http://www.kellytires.com

Insa Turbo: Insa Turbo este o companie din Spania, care produce anvelope reşapate încã din 1988, raşapareafiind o soluţie ecologicã, dar şi economicã de a readuce la viaţã anvelopele uzate.Compania oferã o gamã largã de anvelope reşapate, inclusiv modele pentru off-road uşor sau competiţii.

http://www.insaturbo.com/

Sava: Fabricarea anvelopelor Sava a început în 1921 în Slovacia, iar din anul 1997 compania face parte din grupul Goodyear. Cu o tradiţie de aproape 90 de ani, compania fabricã pneuri de iarnã, de varã şi all season pentru autoturisme, furgonete şi 4x4/SUV.

http://www.sava-tires.com

Tigar: înfiinţatã în Serbia, compania Tigar şi-a îmbogãţit în permanenţã experienţa în producţia de anvelope, printr-o serie de colaborãri cu companii prestigioase din domeniu. în 1978 a încheiat un parteneriat cu BFGoodrich, iar începând cu 2003 a creat împreunã cu Michelin o nouã companie, Tigar MH.

http://www.tigar.com/tigar.php?str=100&lg=en

Cultor: Brand al companiei Mitas, Cultor oferã o gamã foarte largã de dimensiuni de anvelope agricole şi industriale.

http://www.mitas-tyres.com

Matador: Fabrica Matador a fost întemeiatã în anul 1905, în Slovenia. La început, compania a comercializat produse din cauciuc şi abia din anul 1925 a început producţia de anvelope. Din 2007, Matador face parte din grupul Continental. 

http://www.matador.sk/index.cfm?NewLanguageID=en

Politica de confidentialitate ANPC Produse pentru curatarea apelor